Activision Blizzard
napisao Adi Zeljković -
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Koliko ste zainteresovani za sljedeće nove/buduće trendove u igrama?

YouGov je objavio tokom vikenda da je Activision Blizzard – koji je u procesu kupovine od strane Microsofta – pitao igrače koliko su “zainteresovani” za buduće trendove u igrama.

Među standardnim inovacijama u industriji igara, kao što su VR i AR, AI, cross-platform igranje i usluge pretplate, kompanije je također tražila stavove igrača o kontroverznijim temama kao što su metaverse, kriptovalute, NFT i NFTS.

Naravno, Activision nije jedina kompanija koja se bavi NFT-ovima. Prošle sedmice, producent Sega-e Masayoshi Kikuchi je kazao: “Prirodno je da će budućnost igara biti proširenje na nova područja kao što su igre u oblaku i NFT”. Ostale kompanije zainteresovane za NFT su Square Enix, Konami i Ubisoft.

Međutim, ne dijele sve kompanije isto mišljenje. Platinum Games – studio koji stoji iza naslova poput Bayonetta, Nier: Automata i Babylon’s Fall – podijelio je vlastitu perspektivu po tom pitanju, nazivajući širenje kontroverzne tehnologije “frustrirajućim”, s obzirom na to da “ne nudi nikakav pozitivan utjecaj na kreatore ili korisnika u bilo kom smislu“.

Kakvo je vaše mišljenje o NFT sistemima? Da li biste voljeli da vidite tu tehnologiju u video igrama?

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar