napisao Adi Zeljković -
FILM/TV

Amazon Studios zvanično razvija TV serije Life is Strange i Disco Elysium kao dio novog ugovora sa producentskom kućom dj2 Entertainment.

Collider je objavio da su Amazon Studios i producentska kuća dj2 Entertainment potpisali novi ugovor na prvi pogled. Kao dio novog ugovora, njih dvoje su ušli u rani razvoj adaptacija TV serija Life is Strange i Disco Elysium, iako se detalji o projektima uglavnom drže u tajnosti.

Kreiran od strane Dontnod Entertainment, Life is Strange franšiza stavlja igrače u cipele različitih protagonista sa nadljudskim sposobnostima da premotaju vrijeme unazad, manipulišu emocijama ili telepatski pomjeraju objekte. 

Razvijen i objavljen od strane indie studija ZA/UM, Disco Elysium je igra u kojoj igrači preuzimaju ulogu detektiva sa amnezijom koji ima zadatak da riješi misteriju ubistva i otkrije istinu iza sopstvene prošlosti. Prvi put objavljena 2019. godine, igra je dobila odlične kritike za svoje narativne i konverzacijske sisteme, dok je prošireno izdanje podnaslovljeno The Final Cut dobilo dodatno priznanje za svoje nove misije i dijaloge.

TV adaptacija Life is Strange je u pripremi već više od pet godina, a Legendary se prethodno udružio sa izdavačem Square Enix za digitalnu seriju prije nego što bi producenti dj2 Entertainment prodali prava na Hulu 2017. Nakon nekoliko godina razvoja, Shawn Mendes bi došao kao izvršni producent i nadgledao muziku u seriji, ali trenutno nije jasno da li je vezan za novu inkarnaciju serije.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar