napisao Nenad Divljakovic -
videoigre VIJESTI

Avowed je veliki novi RPG iz prvog lica iz studija koji vam je doneo The Outer Worlds.


Avowed je potpuno novi RPG od Obsidiana, studija koji stoji iza Fallout: New Vegas i The Outer Worlds. Najavljen je u julu i znamo da je ovo ekskluziva za Xbox i PC koja će biti lansirana na Game Passu kada na kraju stigne. Odvija se u istom univerzumu kao Pillars of Eternity. Obsidian je 2018. godine kupio Xbox Game Studios, tako da ne čudi što neće biti lasnirana za Play Station. Još ne znamo kada će biti lansirana, ali se vesti o njoj očekuju uskoro. Sve što znamo, navedeno je ispod.


ŠTA JE AVOWED?


Avowed je novi IP koji dolazi od Obsidiana i otkriven je tokom Xbox Games Showcaseu u julu 2021. Čini se da je to RPG iz prvog lica sličan Skyrimu, sa magičnim moćima zasnovanim na runama i borbom mačevima potvrđenim kratkim trailerom. Radnja se odvija u zemlji Eori, istom svetu u kom se odvija i Pillars of Eternity.


U septembru 2019. godine je nađena lista poslova za AAA projekat i tu se govori o „borbenim akcijama koje koriste animacije u prvom i trećem licu“, sa „dijalogom grananja“ i „ciklusima dan/noć“.


DATUM IZLASKA


Što se tiče datuma izlaska, tek treba da čujemo o potencijalnom. Pretpostavljamo da je sad u fazi razvoja, što možda znači da je datum izlaska daleko. Očekuje se da dođe 2022. godine, ali to nije potvrđeno i u to ne možemo biti sigurni.


ŠTA SMO SAZNALI IZ TRAILERA?


Na Xboxovom događaju smo dobili trailer za igru i tu smo uvedeni u raznolik srednjovekovni pejzaž, počevši od ratom razorenog zamka u vlasništvu carstva. Ovo carstvo je sada zapušteno i tu se stvaraju antagonističke sile. Čudovišta (od kojih su samo kosturi potvrđeni) su rođena iz greha carstva, a igrač će se suočavati sa njima tokom igre.


ŠTA ZNAMO O MESTU RADNJE?


Kao što sam već rekao, igra se odvija u fantastičnom svetu Eore, koji je svet u kom se odvija i Pillars of Eternity. Istražitelji na Redditu pronašli su neke male sitnice koje nam daju bolju predstavu o premisi iza Avoweda. Prema ovom postu, zastava koja se vidi u traileru Avowed povezana je sa Woedicom, božanstvom poznatim i kao „Oathbinder“ koje je oblikovalo Eoru, ali su ga ubili drugi bogovi koji su se urotili protiv nje jer je bila previše moćna.


Činjenica da je borba zasnovana na maču i magiji sugeriše da bi to mogao biti srednjovekovni nastavak Pillars of Eternity.

Podijeli sa prijateljima:

Nema Komentara

Ostavi komentar