napisao Adi Zeljković -
videoigre VIJESTI

Capcom je svojim investitorima predložio da ožive neke od svojih neaktivnih franšiza.

Formiran 1983. godine, Capcom ima jednu od najvećih biblioteka originalnih franšiza u svim igrama. Međutim, dok blokbaster franšize poput Resident Evil i dalje dobijaju nove iteracije, kao i remake-ove klasičnih igara, franšize kao što su Lost Planet, Power Stone i Okami nisu vidjele nove igre mnogo godina.

Na pitanje koje konkretno planove kompanija ima za svoje neaktivne franšize, Capcom je odgovorio: „Trenutno sastavljamo planove za naš dalji razvoj na osnovu podataka sa tržišta i zahtjeva. Ubuduće, nastavićemo da uzimamo u obzir želje kupaca dok osmišljavamo našu listu naslova.“

Nadamo se da će Capcom zaista oživjeti neke svoje klasike, a vi nam u komentarima pišite koje biste vi voljeli da vidite?

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar