napisao Luka Blažević -
videoigre VIJESTI

Valve ga je banao po hitnom postupku i maknuo neke modove sa Steam Workshop-a.

Ukoliko ste koristili Cities: Skyline modove koje je kreirao korisnik modder imena Chaos ili Holy Water bilo bi dobro da ih maknete, upravo onako kako je opisano u ovom Reddit postu.

Chaos je uploada-o redizajniranu verziju Harmony (patching library originalno napravljen za RimWorld, a sada se koristi kao go-to framework za par igara), nakon čega je redizajnirao verzije drugih modova kao što su Network Extensions i Traffic Manager za koji je potrebno imati isntaliran redizajnirani Harmony framework. Ovdje su počeli problemi.

Ukoliko ste imali instalirane Chaosove modove, jedan od njih bi prikazao fake error message ukoliko bi detektirao da imate instaliranu originalnu verziju Harmony-a. Sa time bi vas poticao da instalirate redizajniranu verziju Harmony frameworka. Taj mod sadrži automatski updater koji, ukoliko bude pokrenut sa administratorskim ovlastima, mogao bi se remotely koristiti da na vaše računalo instalira “keyloggere, viruse, bitcoin minere – što god bi Chaos poželio”.

Mod je također blokirao pristup Steam ID-evima koji pripadaju ostalim modderima, poznatim community memberima te zaposlenicima Colossal Ordera, studija koji je napravio Cities: Skyline. Ovo je navodno bio defenzivni mehanizam kako se kod ne bi mogao istraživati. “Ovo mu je omogućilo da instalira cryptolockere na zahvaćena računala, napravi botnet ili da rudari kriptovalute,” rekao je izvor.

Valve je bannao Chaosa sa Steama nakon što je isto pokušao doxxati pripadnike Cities: Skyline zajednice, no ubrzo se vratio pod imenom Holy Water. Taj account je ubrzo bannan i par njegovih modova su maknuti sa Steam Workshop liste.

Podijeli sa prijateljima:

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Nema Komentara

Ostavi komentar