napisao Nenad Divljakovic -
videoigre VIJESTI

Developer livestream za predstojeći Dead Space Remake održan je juče i sada znamo okvirno kada će se igra pojaviti.


Još početkom sedmice su se pojavile glasine kako će Dead Space Remake biti odgođen za 2023. godinu i sada je to EA i potrvdio. Prerada će se pojaviti “rano” 2023. godine. Osim ove informacije, EA motiv je otkrio još neke stvari.


Prvo, na pitanje kada će fanovi moći da se dočepaju Dead Space Remakea, stariji producent Philippe Ducharme je otkrio kako je igra u pre alfa fazi i da je tim u stvari samo par nedelja od toga da bude u mogućnosti da uradi prvi kompletan korak.


Sada, kad smo završili za datumom izlaska da pređemo na ostale detalje. Zvuk je bio u glavnom fokusu. To uključuje sve, od poboljšanih zvukova oružja do novog sistema upravljanja. Radi se o novom A.L.I.V.E. sistemu koji će podrazumevati da će Isaacovi otkucaji srca biti brži što je borba napetija i intezivnija. Otkucaji srca će mu direktno uticati na disanje koje će uticati na njegovu staminu, odnosno na to koliko će se brzo umarati.


Da budem precizniji, sada neće biti klasičnog stamina bara već će ćemo se navoditi na osnovu otkucaja srca. Pored toga, dijalozi u igri će zavisiti od trenutnog stanja Isaaca. Oni neće zvučati isto ako je on dobro, ako je uplašen, ako je ranjen ili slično.


Dead Space Remake će biti lansiran na Xbox Series X/S, PlayStation 5 i PC.

Podijeli sa prijateljima:

Nema Komentara

Ostavi komentar