E3
napisao Adi Zeljković -
VIJESTI Zanimljivosti

I pored mogućnosti da se najveća konvencija u gaming industriji održi online, organizoraati su ipak odlučili da se otkaže.

The Entertainment Software Association (ESA), koja je organizator E3 konvencije, službeno je potvrdila da je E3 2022 otkazan.

U januaru je ESA objavila da će E3 biti samo online događaj, navodeći zabrinutost zbog “COVID-19 virusa”. Prema sinoćnjem saopštenju, ESA je kazala da će se E3 vratiti 2023. godine. Udruženje je dodalo da će “svu svoju energiju i resurse posvetiti pružanju revitaliziranog fizičkog i digitalnog E3 iskustva sljedećeg ljeta”.

Organizacija je saopštila da želi da “osigura da revitalizovana izložba postavi novi standard za događaje u hibridnoj industriji”. Sljedeće godine E3 će biti predstavljen “fanovima širom svijeta uživo iz Los Angelesa”, saopštila je ESA.

E3 2021 se održao online, i uprkos nekim problemima, događaj je doživio najavu mnoštva vijesti. Iako je E3 dugo bio ogromna i utjecajna konvencija, u posljednjoj deceniji, kompanije su se sve više prebacile na rad po svom rasporedu.

Pandemija, koja je primorala mnoge kompanije da nauče da organizuju virtuelne događaje, samo je pogoršala trend.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar