napisao Anes Hrnjic -
PC Playstation videoigre VIJESTI Xbox

Počevši od sljedeće sedmice, igrači Far Cry 6 mogu preuzeti kontrolu nad bivšim negativcem serije, Paganom Minom, u novom DLC-u.

Pagan: Control, drugi veliki DLC za Far Cry 6, sada ima datum izlaska – i to mnogo ranije nego što ste očekivali. Počevši od 11. januara, Far Cry 6 igrači će moći da preuzmu kontrolu nad Pagan Minom, tihim, ali uvijek ekstravagantnim antagonistom Far Cryja 4. Ažuriranje prati prošlogodišnji Vaas: Insanity DLC, i drugi je dio igre trodijelna sezonska propusnica inspirirana zlikovcima.

Smješten u okvire Minovog uma, nadolazeći DLC spaja “intenzivnu akciju i pripovijedanje” dok igrači istražuju Minovu psihu i pokušavaju pomoći da razbiju krug krivice i nasilja samoproglašenog Kralja Kyrata. Kako bi savršeno prenio proces pokušaja i greške u razvoju i samorefleksiji, Pagan: Control odaje počast rogue žanru, što znači da svaka smrt dok Min šalje igrača nazad na početak DLC-a samo sa njihovim akumuliranim znanjem i vještine koje će im pomoći da ih vode kroz drugi (i treći, i četvrti…) put. Na kraju, ali ne i najmanje važno, obožavatelji Far Cry 4 će biti oduševljeni saznanjem da će se Minin originalni glumac, Troy Baker, vratiti u Far Cry seriju za ovu predstavu.

Nakon Pagan: Control, samo jedan zloglasni Far Cry negativac ostaje da se doda u Far Cry 6: Far Cry 5 Joseph Seed. Iako Ubisoft nije precizirao kada će “The Father” imati svoj debi za Far Cry 6, kompanija je potvrdila da će biti objavljen nešto kasnije ove godine.

Za one koji su zainteresovani da igraju Pagan: Control, ekspanzija nije dostupna za kupovinu sama po sebi, tako da ćete morati da platite Season Pass (40$) da biste dobili pristup. Međutim, uz sezonsku propusnicu ne dolazi samo Minin DLC, već i Vaas: Insanity, nadolazeća priča Josepha Seeda, i Far Cry 3: Blood Dragon, spin-off igra inspirisana akcijskim filmovima iz 80-ih. Far Cry 6 je dostupan na Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 i Stadia, kao i na PC-u kroz Ubisoft Store i Epic Games Store. Igrači također mogu dobiti pristup sadržaju pretplatom na Ubisoft+ na PC-u, Stadiji, Amazon Luna ili Xbox-u.

Podijeli sa prijateljima:

Anes Hrnjić 28-29 godina ali ko ih broji. Od malena za sva vremena gejmer iz maglovitog grada (Maglaja). Interesovanja igre, knjige, esport, iii žena (nije me uopšte prislila da napišem ovo xD)

Nema Komentara

Ostavi komentar