Forza Horizon 5
napisao Anes Hrnjic -
PC VIJESTI Xbox

Microsoftova trkačka igra nastavlja da hvata zamah, da li ste je zaigrali?

Forza Horizon 5 i dalje juri na top listama, jer je sada prešao broj od 15 miliona igrača. Brojač igrača u igri otkriva novi broj, koji se dijeli na društvenim mrežama (putem TheGamera).

Igra naravno nije nužno prodana u tolikom broju primjeraka, jer je trkački naslov dostupan na Xbox Game Pass-u. Ali bez obzira na slučaj, to je velika prekretnica za najnoviji Playground.

Igra je dostigla 4,5 miliona igrača preko konzole, računara i Cloud-a odmah po puštanju igre u prodaju, i uživala je u “najvećem danu lansiranja” za Xbox Game Studios naslov. Takođe je dostigao maksimalnu cifru istovremenih igrača koja je bila 3X veća od vrhunskog rekorda istovremenog igranja Forza Horizon 4.

Playground će nastaviti da se ažurira i podržava Forza Horizon 5 sa višestrukim proširenjima i drugim ažuriranjima u budućnosti. Sve se to dešava dok drugi tim Playgrounda razvija novu igru Fable. U još jednom značajnom razvoju, suosnivač Playgrounda Gavin Raeburn napustio je studio.

Iako smo naučili mnogo o tome koliko se Forza Horizon 5 dobro ponaša na tržištu, isto se ne može reći za Microsoftovu noviju veliku igru, Halo Infinite. Microsoft nije podijelio statistiku o igračima ili prodaji za igru, koja je objavila svoj multiplayer u novembru i kampanju u decembru.

Podijeli sa prijateljima:

Anes Hrnjić 28-29 godina ali ko ih broji. Od malena za sva vremena gejmer iz maglovitog grada (Maglaja). Interesovanja igre, knjige, esport, iii žena (nije me uopšte prislila da napišem ovo xD)

Nema Komentara

Ostavi komentar