napisao Luka Blažević -
TEHNOLOGIJA

And, and, and, and, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa *crash*

Ukoliko ste se ikad pronašli pisajući nekakav esej, dokument i slično putem Google Docs servisa, vjerojatno ste započeli sa time da pišete nasumične riječi dok ne dobijete inspiraciju. Nedavno smo saznali da jedna najobičnija riječ može srušiti Google-ov word processing software.

Bug je otkrio Pat Needham, član Google Docs Editors Help foruma. Nakon što je par puta napisao riječ “And” srušio je kompletni software. Crash se dogodio u smislu da mu se pojavio “Something went wrong” error zajedno sa pop-up prozorčićem u kojem mu je pisao “unable to load file” error. Do sada refresh-anjem stranice stvar bi se popravila, no u slučaju ovog buga error vas natjera da kompletno izađete iz Google Docs. Needham je grešku pronašao koristeći Google Chrome browser, te ju je testirao sa tri različita Google account-a, te je rezultat bio isti.

Nakon što je napravio objavu, dobio je odgovor od Google-a da rade na rješavanju problema. Zahvalili su mu se na dijeljenju problema i aktivnosti na forumu, te su ga obavijestili da će ga držati informiranim o popravku.

Podijeli sa prijateljima:

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Nema Komentara

Ostavi komentar