napisao Adi Zeljković -
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Najavljena kao impresivna video igra otvorenog svijeta koja je smještena u čarobnjački svijet, Hogwarts Legacy je lako jedan od najočekivanijih projekata zasnovanih na Potteru koji se očekuje da će biti objavljen ove godine.

U najavnom traileru, predstavljenom u septembru 2020., prikazani su neki spektakularni vizuali i sekvence bitaka koje oduzimaju dah koje su nas nevjerovatno uzbuđivale. Kako bi dodatno pojačali to uzbuđenje, pojavile su se nove glasine o detaljima igranja, i sve je to vrlo obećavajuće.

YouTuber po imenu RetroRaconteur nedavno je postavio video u kojem su ga kontaktirale dvije različite osobe koje su dale detalje o igrici za koje se pričalo da će biti u Hogwarts Legacyju. YouTuber se pobrinuo da da izjavu o odricanju odgovornosti, objašnjavajući da njegov kanal nije namijenjen za puštanje novih glasina u vezi sa video igricama, ali je našao zasluge u detaljima koji su mu dostavljeni. Jedan od njegovih izvora je dao i fotografski dokaz za koji je vjerovao da je stvaran, ali ga nažalost nije mogao pokazati.

Sve u svemu, čini se da će ova video igra biti mnogo veća i impresivnija nego što smo ikada sanjali. Iako je potvrđeno da će dvorac Hogwarts, Zabranjena šuma i Hogsmeade biti predstavljeni u igrici, ova glasina nam govori da će biti dodatnih gradova, pa čak i novih regija za istraživanje. Teško je shvatiti i nagađati kuda će nas igra odvesti, ali ima smisla s obzirom na to da knjige i filmovi nisu istraživali čarobnjački svijet onoliko temeljito koliko bismo željeli.

Budući da je igra smještena u 1800-te s potpuno originalnom pričom, programeri imaju slobodu da stvore nešto novo što vjerovatno nikada nismo znali ili o čemu nismo razmišljali.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar