napisao Adi Zeljković -
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Kompanija Square Enix je saopćila da igra Final Fantasy XVI stiže tokom ljeta 2023. godine, a objavljen je i novi trailer koji otkriva gameplay.

Trailer predstavlja prvi uvid u borbu, brzu akciju u realnom vremenu sličnu onoj iz Final Fantasy VII Remakea. Također, trailer i prikazuje misteriozna moćna čudovišta Eikone, a čini se da će prijateljstvo ili borba s Dominantima biti u središtu priče igre.

Final Fantasy XVI je najavljen 2020. godine krvavim trailerom koji je bio drugačiji od svih ostalih. Kreativni režiser Naoki Yoshida je razlog zbog kojih se fanovi serijala nadaju da će igra više ličiti na hvaljenu MMORPG Final Fantasy XIV igru, a manje na razočaravajuću, ali istovremeno briljantnu igru Final Fantasy XV.

Igra Final Fantasy XVI će biti ekskluzivna za PlayStation 5, a na tržište stiže tokom ljeta naredne godine.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar