napisao Adi Zeljković -
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Platforma digitalnih igara nezavisne produkcije Itch.io ima teške riječi za NFT-ove.

Valve je prošle godine na svom Steamu zabranio sve igre koje sadrže NFT-ove (nezamjenjive tokene) i kriptovalute, a kako sada doznajemo – nisu jedini koji su protiv tokenizacije igara. Popularna trgovina indie igara Itch.io, koja broji više od 400 hiljada naslova nezavisne produkcije, na Twitteru je jučer iznijela svoj stav o NFT-ovima. Pale su teške riječi te je predstavništvo kompanije svim pobornicima NFT-ova poručilo da odj**u.

NFT-ovi su prevara. Ako mislite da su legitimno korisni za išta drugo osim za iskorištavanje kreatora, financijske prevare i uništenje planeta, molimo vas da preispitate svoje izbore u životu. Je***o svaku kompaniju koja kaže da podržava kreatore, a simpatizira NFT-ove. Oni mare samo za svoj profit i priliku da se obogate više od drugih.” – napisano je na službenom Twitter kanalu tvrtke Itch.io.

Bit će interesantno vidjeti hoće li se indie developeri usuditi lansirati NFT igre na Itch.io nakon ovoga.

Vrijedi napomenuti da je Itch.io inače prilično liberalna platforma na kojoj se objavljuju igre koje često nemaju dopuštenje za objavu na Steamu i sličnim platformama.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar