napisao Nenad Divljakovic -
VIJESTI Zanimljivosti

Kineska vlada je pojačala mere kako bi sprečila decu da daju novac strimerima ili da strimuju nešto bez dozvole staratelja.


Ako imate manje od 18 i gamer ste, verujem da ne bi ste voleli da se nađete u Kini. Još od 2020. godine tamo je na snazi zabrana igranja video igara nakon 22h za sve igrače koji imaju manje od 18 godina. To su realizovali na način da je bilo potrebno skenirati lične karte ako želite igrati preko 22h. Nakon toga su dodali skeniranje lica.


No, izgleda da to nije bilo dovoljno jer stiže još zabrana vezane za gaming. Nacionalna uprava za radio i televiziju navela je u saopštenju da platforme za striming uživo moraju da pojačaju kontrolu maloletnih lica. Strimeri će biti u obavezi da isključe prenose za korisnike koji koriste “režim mladih”.


Od ostalih zabrana imamo da deca neće moći ni da doniraju novac strimerima i kreatorima sadržaja. Takođe, deca neće moći da emituju, odnosno strimuju bez dozvole roditelja. Sve navedene promene neće važiti za YouTube i Twitch jer su one svakako blokirane u Kini.

Podijeli sa prijateljima:

Nema Komentara

Ostavi komentar