napisao Nenad Divljakovic -
VIJESTI

Konami je upravo objavio da je njihova poslednja finansijska godina (april 2021 – mart 2022) bila najprofitabilnija u istoriji kompanije, ali ne zahvaljujući AAA naslovima.


Da budemo precizni, operativni profit Konamija iznosi 74,4 milijarde jena, što znači otprilike 577 miliona dolara, a neto profit je bio negde oko 425 miliona dolara. Glavno pitanje je odakle toliki novac ako nisu pravili igre? U stvari, jesu pravili igre, samo one koje su ovde kod nas ispod radara prošle.


Nedavno je veliki uspeh napravio Yu-Gi-Oh Master Duel koji se pojavio na Steamu u prvom mesecu. Master Duel je uspeo da okupi čak 30 miliona igrača sa svojim “free to play” formatom. Za tu igru smo verovatno svi čuli, ali sav uspeh ne dolazi od nje.


Konamijem drugi veliki hit je Momtaro Dentetsuom koji je igra za Switch i koja je prodata u čak 3.5 miliona kopija. Što se tiče finansija, Konami svoj posao deli sa Digital Entertainment. Ove godine čak 215 milijardi jena je došlo od Digital Entertainmenta. Čak 72% Konamijevih prihoda dolaze od gaminga.

Podijeli sa prijateljima:

Nema Komentara

Ostavi komentar