napisao Nenad Divljakovic -
VIJESTI

Developeri svima dobro poznatog PUBG-a su podneli tužbu protiv Applea, Googlea, YouTubea i kompanije Garena koja je napravila dve mobilne igre inspirisane PUBG-om.


Ako se slučajno sećate, Krafton je još 2018. godine pokušao da tuži Fortnite sa tvrdnjom da je Epic Games prekopirao njihov Battle Royale i predstavio kao svoj. Završilo se samo na zamisli, jer to nisu uradili, a razlog zašto su odustali nije poznat. Moguće je da su shvatili da ni PUBG nije prvi smislio Battle Royale koncept.


Sad smo tu, 3 godine kasnije, Krafton je ponovo krenuo sa tužbama, samo ovaj put ne ciljaju na Epic i Fortnite već na Google, YouTube i Apple, kao i Garenu, kompaniju koja je napravila 2 igre – Free Fire i Free Fire: Max. Kako se navodi, oni žele da stanu na kraj kopijama PUBG-a.


Garena je počela da prodaje Free Fire u Singapuru 2017. godine, ubrzo nakon lansiranja PUBG-a. To je očigledno dovelo do žalbe i poravnanja, ali to poravnanje nije uključivalo bilo kakvu vrstu ugovora o licenciranju ili dozvolu za distribuciju igre. Uprkos tome, iste godine se pojavila mobilna verzija igre na App Storeu i Google Playu, a zatim i Free Fire Max 2018.


Kompanija tvrdi da Garenine igre kopiraju iskakanje iz aviona, mape, strukturu borbi, teksture, ukupan izbor šema boja… Pored njih, upire se prst i u Google i Apple jer su oni zaradili milione od kupovine u ovim igrama (procenat ide njima).


Youtube je tužen zbog hostovanja video snimaka i toga što je odbio da ih ukloni (misli se na snimke iz Free Fire i Free Fire: Max). Verovali ili ne, ali nisu samo problem igre, jer su podneli tužbu i protiv jednog filma koji je ceo dostupan na Youtubeu.


Biubiubiu je taj kineski film. On nema direktne veze sa PUBG-om, ali je od njega pozajnio koreografiju i tako se našao kao meta Kraftona.

Podijeli sa prijateljima:

Nema Komentara

Ostavi komentar