napisao Adi Zeljković -
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

The Project je kompilacija originalnih igara Layers of Fear, sa proširenom pričom i novim gameplayom ugrađenim u Unreal Engine 5.

Nakon sedmice ne baš suptilnih teasera, Bloober tim je danas najavio na Summer Game Fest-u da će njegov sljedeći veliki horor projekat biti Layers of Fears, “psihološka horor hronika izgrađena na temeljima originalnih Layers of Strah” koji bi trebao da debituje 2023.

Bloober tim kaže da će novi projekat poboljšati “psihedeličko iskustvo koje obožavaoci poznaju i vole” iz prethodnih igara sa proširenom pričom i igrom, a sve to je potpuno rekonstruisano u Unreal Engine 5.

“Vraćamo franšizu koja je zaista posebna za nas, u novoj formi koja će igračima pružiti zaista svježe iskustvo igranja i koja će baciti novo svjetlo na cjelokupnu priču,” rekao je izvršni direktor Bloober tima Piotr Babieno. “Naš plan je bio da rekreiramo igre, ali nismo željeli da od njih napravimo jednostavnu kolekciju dvije remasterirane igre. Razradili smo novi pristup, nešto što možda još nije očigledno. Ali mogu vam reći da postoji razlog zašto smo to nazvali Slojevi strahova.”

Nisam siguran da je preinačenje baš ono čemu su se fanovi nadali, ali to će biti dobar način za novajlije da uđu u igre—a UE5 grafika prikazana u trailer je prava nadogradnja u odnosu na originale.

Očekuje se da će Layers of Fears izaći negdje 2023. godine, a za sada više možete saznati na layersoffears.com.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar