napisao Adi Zeljković -
TEHNOLOGIJA

Linija monitora kompanije Samsung Electronics osvojila je nagrade u svim kategorijama za 2022. godinu, uključujući priznanja za Odyssey Ark od 55 inča, Odyssey Neo G9 od 49 inča, Odyssey Neo G8 od 32 inča, Odyssey G8 od 34 inča, pametni monitor M8 od 32 inča i monitor visoke rezolucije S8 od 32 inča.

Odyssey Neo G8 monitor od 32 inča osvojio je Nagradu za najbolju inovaciju u gejming kategoriji na sajmu CES 2022. Sa ukupno devet nagrada osvojenih na ovogodišnjem sajmu CES, Samsung monitori su postavili novi rekord na najvećem sajmu elektronike na svijetu.

Program CES nagrada za inovacije koje sponzoriše CTA, vlasnik i organizator sajma CES, nagrađuje istaknute primjere dizajna i inžinjeringa u različitim kategorijama proizvoda široke potrošnje. Ovo je šesta godina zaredom da Samsung monitori osvajaju CES nagrade za inovacije, čime je kompanija dodatno učvrstila poziciju globalnog lidera na tržištu gaming monitora.

Samsung je na ovogodišnjem CES-u predstavio nove modele monitora koji potvrđuju njegovu lidersku poziciju u sektoru. Raznovrsna nova linija se odlikuje odličnim kvalitetom slike i intuitivnim funkcijama koje korisnicima pružaju veću mogućnost izbora kada se odlučuju za monitor koji savršeno odgovara njihovim potrebama.

“Samsung linija za 2022. godinu predstavlja novu generaciju inovacija u segmentu monitora i ispunjava potrebe svih korisnika, od gamera koji se takmiče do profesionalnih dizajnera“, izjavio je Hyesung Ha, izvršni potpredsjednik divizije za vizuelne prikaze kompanije Samsung Electronics.

Odyssey Neo G8

Kao prvi monitor na svijetu koji ima 4K (3,840×2,160) 1000R zakrivljeni ekran sa stopom osvježavanja od 240Hz i vremenom odziva od 1ms (GtG), Odyssey Neo G8 32” (naziv modela: G85NB) otvara novo poglavlje u inovacijama gaming monitora i nudi najpreciznije performanse čak i za najzahtjevnije gamere. Njegove performanse se savršeno uklapaju sa impresivnim kvalitetom slike na Quantum Mini LED ekranima na bazi Quantum HDR 2000 tehnologije sa maksimalnom osvjetljenošću od 2000 nita i odnosom statičkog kontrasta od milion prema jedan za najfinije detalje i dodatno unaprijeđeno sveobuhvatno iskustvo korisnika.

Dizajn novog modela Odyssey Neo G8 je sličan dizajnu modela Odyssey Neo G9 i dolazi u elegantnoj bijeloj boji koja još više dolazi do izražaja kad je isključen. Predivne boje se sa ekrana šire u realno okruženje korisnika zahvaljujući CoreSync osvijetljenju. Osnovno pozadinsko osvjetljenje monitora automatski prepoznaje boje na ekranu i projektuje ih u stvarni život radi snažnijeg i sveobuhvatnog iskustva.

Pametni monitor M8

Izuzetno tanak, samo 11,4 mm, što je za oko tri četvrtine manje od prethodnog modela, pametni monitor M8 32” (naziv modela: M80B) efikasno koristi prostor. Posebno za one koji cijene stil, odlikuje se prefinjenim dizajnom sa ravnim zadnjim dijelom za unaprijeđeno korištenje i dolazi u toploj bijeloj boji koja se svuda savršeno uklapa. Impresivni UHD panel pruža 99% sRGB skale boja i podržava 1,07 milijardi boja pri osvjetljenju od 400 nita, zahvaljujući čemu vjerno prikazuje sve videomaterijale, dokumente ili fotografije.

Aplikacije za pametni TV i produktivnost ugrađene direktno u monitor omogućavaju nesmetanu zabavu i rad i služe kao kontrolni centar za SmartThings, čak i bez potrebe za korištenjem PC-ja. Pametni monitor je odlična opcija i za rad na daljinu. Dolazi sa pokretnom magnetnom SlimFit kamerom, što omogućava kristalno jasne videopozive. Ugrađena aplikacija za videopozive podržava najpopularnije aplikacije ove vrste, uključujući Google Duo. Sa USB tip C portom za punjenje od 65W, pametni monitor M8 pruža pojednostavljeno iskustvo radne stanice koja ne zahtijeva dodatnu priključnu stanicu.

Monitor visoke rezolucije S8

Samsung monitor visoke rezolucije S8 (naziv modela: S80PB), dostupan u veličini od 27 i 32 inča, pruža UHD performanse profesionalnog nivoa za sve kojima je neophodan najviši stepen preciznosti i raspona za rad u kancelariji ili kod kuće. S80PB nudi čak 98% DCI-P3 skale boja i izuzetno širok raspon bogatih i nijansiranih boja. Zahvaljujući Video Electronics Standards Association (VESA) displeju HDR™ 600[1], ovaj monitor visoke rezolucije pruža nevjerovatno iskustvo gledanja i savršeno vjeran prikaz sadržaja. Kao prvi monitor bez efekta odsjaja na svijetu koji je verifikovao UL (Underwriter Laboratories), mat displej je smješten na vrhu panela, što smanjuje refleksiju svjetla čak i kada se ne koristi prekrivač za monitor, kako bi se obezbijedilo najbolje radno okruženje.

Oba modela sadrže USB tip C portove za punjenje od 90W i LAN portove koji korisnicima pomažu da kreiraju pojednostavljenu radnu stanicu koja može da puni laptope i mobilne uređaje bez potrebe za dodatnom priključnom stanicom.

Zahvaljujući VESA kompatibilnim standardima postavljanja, kao i postolju podesive visine (HAS) za pomjeranje u svim pravcima, korisnici mogu da postave svoj monitor tako da se uklopi u bilo koje okruženje.

Za više informacija, uključujući slike ili videomaterijale o proizvodima koje Samsung predstavlja na sajmu CES 2022, posjetite https://news.samsung.com/global/ces-2022

Za više informacija posjetite https://displaysolutions.samsung.com/main/index.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar