napisao Adi Zeljković -
PC VIJESTI

Lost Ark, besplatni MMORPG, nastavlja da privlači publiku!

U prva tri dana nakon lansiranja na Zapadu, Lost Ark je privukao 4,7 miliona korisnika, a trenutno više od miliona igrača dolazi iz Sjeverna Amerike, Evrope, Južne Amerike i Australije. Smilegate je objavio da ukupan broj igrača iznosi 20 miliona (zajedno sa Azijom).

Kristof Hartman, potpredsjednik Amazon Games, rekao je:

„Sve u svemu, uzbuđenje koje okružuje Lost Ark iz cijelog svijeta je fascinantno, o čemu svjedoči sve veći broj globalnih igrača. Zajedno sa Smilegate-om, posvećeni smo podršci rastućoj zajednici uz plan ažuriranja u godinama koje dolaze.”

Lost Ark je i dalje jedna od najhvaljenijih igara širom svijeta, sa ukupnim rezultatom od 83 na OpenCritic-u i 81 na Metacritic-u za masivni otvoreni svijet igre i kvestove, detaljan sistem borbe i odlične vizuelne efekte. Najveći broj istovremenih korisnika bio je 1,32 miliona, što je drugi najveći broj u jistoriji Steam-a.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar