Diego Maradona FIFA 22
napisao Adi Zeljković -
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Zbog pravnih sporova, jedan od najvećih fudbalera svih vremena Diego Maradona, je suspendovan iz FIFA 22.

U poruci koja se pojavljuje nakon što upalite igru, EA navodi: “Zbog pravnog spora treće strane, moramo obustaaviti pojavljivanje Dieaga Maradone u FIFA Ultimate Team Packs, Ultimate Draft i Soccer Aid World XI timu. Diego Maradona predmeti više neće biti dostupni u paketima, SBC-ovima i FUT Draft-ovima, a njihov raspon cijena je fiksiran do daljnjeg.”

Navodno, problem proizilazi iz toga ko ima prava na Maradoninu ličnost, a argentinski sud je prošle godine odlučio da je EA pregovarala sa pogrešnom stranom i da je morala da ukloni Maradonu iz igre dok se ne utvrde sve okolnosti.

Prema izveštaju na argentinskom novinskom sajtu Infobae u novembru 2021, sud je utvrdio da je EA potpisala komercijalni ugovor sa Stefanom Cecijem, bivšim menadžerom igrača. Međutim, sud je došao do zaključka da Ceci nije imao zakonska ovlašćenja da sklapa takve poslove, i da nije mogao da dokaže da jeste.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar