napisao Adi Zeljković -
Nintendo VIJESTI

Predsjednik kompanije Nintendo, Šuntaro Furukava, je izjavio da Nintendo ne bi imao koristi od kupovine drugih studija.

On je se obratio investitorima riječima da ”je naš brend izgrađen na predanošću naših zaposlenih proizvodima, a veliki broj ljudi koji ne posjeduje Nintendo DNA u našoj grupi, ne bi bio plus za kompaniju.” Furukava je već posvetio 870 miliona dolara jačanju sektora za razvoj igara unutar kompanije, sa posebnim fokusom na organski rast.

Ovo ne znači da kompaniju totalno ne zanimaju nove akvizicije. Prošlog januara kompanija je kupila Next Level Games, studio sa kojim sarađuje skoro 20 godina. Studio je odgovoran za poslednju Luigi’s Mansion igru, i isključivo su radili na Nintendo naslovima od kada postoje. Dakle, nešto slično kao Sony i Firesprite ili Housemarque.

Hrabra odluka kompanije koja svake prestupne godine izbaci ekskluzivni hit naslov. Koliko god da je Nintendo samouvjeren u njihov ”specijalan” tretman igara, teško ćete držati korak za kompanijama koje mogu da u toku godine izbace po deset kvalitetnih naslova. Nintendo vjerovatno računa na lojalnost igrača, ali gameri polako zakopavaju ratne sjekire, okončavaju ratove konzola i sele se tamo gdje je igranje najisplatljivije. Zvuči i ekstremno nadmjeno od strane Nintendo rukovodstva, jer ako neko ne dokazuje da sluša i poštuje svoje korisnike, to je Nintendo.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar