napisao Adi Zeljković -
TEHNOLOGIJA

Tajvanski proizvođač poluvodiča navodno je podigao cijene svojim najvećim mušterijama, a to bi se moglo odraziti i na cijene procesora te grafičkih kartica.

Portal DigiTimes izvještava kako je tajvanska tvrtka TSMC odlučila podići cijene za proizvodnju čipova za kompanije kao što su Nvidia i AMD. Navodi se da TSMC u planu ima povisiti cijene svojih usluga za čak 20%, što opravdavaju posljedicama COVID-19 pandemije – nestašicom materijala, otežanom logistikom i distribucijom…

Naravno, sve bi se to moglo odraziti na tržišnim cijenama procesora i grafičkih kartica za same korisnike. I to još ove godine kada AMD i Nvidia planiraju lansirati nove proizvode, između ostalog novu generaciju Ryzen procesora te RTX 40 seriju grafičkih kartica.

DigiTimes navodi kako je Nvidia tu u malo povoljnijem položaju jer su proizvodnju čipova za RTX 40 seriju platili unaprijed, dok TSMC još nije najavio poskupljenje.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar