napisao Nenad Divljakovic -
videoigre VIJESTI

Na Computex 2022 sajmu je najavljen monitor od čak 500Hz-a.


Computex 2022 sajam je bio fokusiran na velike ideje, te se tako pričalo o veštačkoj inteligenciji i sličnim stvarima. Pomenuiti su i neki naslovi koji će imati RTX i DLSS podršku, ali to nije bila glavna atrakcija, već najavljeni novi hardver koji nije GPU.


Tehnologija napreduje i to je svima jasno. Televizori sigurnim putem idu ka 8K, dok monitoru stižu 500Hz osveženja što je ubedljivo najbrže što smo do sada videli. Do sada su obično ljudi najviše imali 360Hz što znači da je ovih 500 dosta veliko povećanje. Ime tog monitora je Asus Rog Swift 500Hz.


Kada pričamo o monitorima, na Balkanu verovatno većina i dalje ima monitore od 60Hz, dok su u Americi standardni veći što se toga tiče. Asus Rog Swift je 24-inčni monitor s full HD rezolucijom o podrškom za G-Sync. Kako Asus kaže, odziv je brži čak 60% od standardnih TN panela.


Ukupno gledano, na ovom monitoru ćete videti brže protivnike. To su potkrepili i sa snimkom na kom je prikazan Valorant u 1000 FPS-a. Ovo je stvarčica za profesionalne igrače, ali je opet zanimljivo čuti do kojih granica je došla tehnologija.

Podijeli sa prijateljima:

Nema Komentara

Ostavi komentar