napisao Adi Zeljković -
Nintendo videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Nintendo je nedavno najavio da će zatvoriti njihove eShop-ove za Wii U i 3DS konzole marta sljedeće godine.

Ova odluka je razočarala veliki broj obožavatelja koji su bili uz kompaniju tokom klimave ere, ali i mnoge druge jer većina igara koje se nalaze na ovim platformama neće biti sačuvana.

Popularniji Wii U i 3DS naslovi su portovani na Switch, ali mnoge igre sa ovih sistema će otići praktično u zaborav. Kada se ugase digitalne prodavnice, ekskluzivni digitalni naslovi će zauvijek nestati, a fizičke kopije će postati ekstremno skupe tako da će igrači teško moći da ih iskuse. I tako sve dok se Nintendo ne pojavi da oživi igru i ponovo je naplati kao novi naslov samo sa užasnom emulacijom.

Šira gaming zajednica se definitivno slaže da su ovakve Nintendo-ve polise destruktivne za industriju i očuvanje video igara, a nedavno se oglasila i fondacija koja brine o očuvanju historije video igara.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar