napisao Nenad Divljakovic -
Uncategorized

Cheateri su problem od kog svaka multiplayer igra pati. U Warzoneu se do sada ovaj problem rešavao banovima, ali izgleda da su se ipak odlučili za novi princip.


Kao što sam rekao, do sad se problem cheatera rešavao na način gde je developer banovao veliki broj igrača. To se i nije pokazalo baš delotvorno. Ako igrate Warzone, verujem da znate kako je u igru implementiran novi anti-cheat sistem zvan Ricochet. Taj sistem je ažuriran i sada će praviti jednu vrlo zanimljivu zamku.


Developeri su koristili razne načine da zaustave problem cheatovanja u igrama, ali mi je ovaj do sad najzanimljiviji. Ovo o čemu pričam se zove Damage Shield. To je zamka u koju će igra igrače da baca kada budu uhvaćeni u varanju. U prevodu, sada neće biti banovani, ali će svejedno biti sprečeni u tome da uništavaju drugima iskustvo. Kako? Najbolje da pročitate zvanično pojašnjenje.


„Ovo ublažavanje čini varalicu ranjivim na stvarne igrače i omogućava #TeamRICOCHET-u da prikuplja informacije o sistemu prevaranta. Pratimo ove mečeve kako bismo osigurali da ne postoji mogućnost da igra primeni Damage Shield nasumično ili slučajno, bez obzira na nivo veštine. Da bude jasno, nikada se nećemo mešati u pucnjave između članova zajednice koji poštuju zakon. Damage Shield je sada van testiranja i raspoređeni širom sveta.”


U prevodu, kada cheater bude otkriven, njemu će biti smanjena šteta koju nanosi drugima. Meni se ovo čini kao zaista efikasno rešenje i zaista me zanima kako će sad ovo ljudi da izbegnu jer cheaterima ne možemo tako lako stati na put. Ovo u akciji možete videti na videu ispod.

Podijeli sa prijateljima:

Nema Komentara

Ostavi komentar