napisao Anes Hrnjic -
Esport

LEC se vrača sa stilom i to kako, Vitality protiv MAD Lions u prvom meču !

Riot Games je na web stranici LoL Esport objavio raspored za prvi dio LEC 2022 Spring Split. Ljubitelji League of Legends će konačno dobiti priliku da gledaju svoje omiljene timove tokom prve super sedmice, koja se sastoji od tri uzastopna dana mečeva najboljeg od jednog.

Prvi dan razdvajanja, kako je ranije najavljeno, biće 14. januar i iznenađujuće, fanovi neće vidjeti G2 ili Fnatic bitku u prvom meču. Čast je data timu Vitality i MAD Lions. Vitality će se pojaviti sa sjajnom postavom, koju su mnogi već definirali kao supertim lige. MAD Lions predstavljaju tim koji je prošao kroz velike promjene u rosteru u odnosu na onaj sto je pobjedio u oba splita 2021. godine.

Zatvaranje prvog dana super sedmice bit će meč između tima BDS i Fnatic. Čak i ako će ovo biti prvi put da fanovi Lige vide timski BDS spisak koji se takmiči u LEC-u, već postoji varnica između njih i Fnatica zbog sporova između Fnaticovog bivšeg top lanera, Adama, i njihovog trenutnog ADC-a, Upseta.

Tim BDS će takođe otvoriti drugi dan takmičenja. Ovaj put će novi LEC tim igrati protiv Excela, koji će se suočiti sa G2 prvog dana splita. Nakon ovog meča bit će Rogue protiv Misfitsa, dva tima koja su pružila dobre mečeve prošle godine—posebno Rogue koji, sa svakim sezonom, čini se da je sve bliže i bliže osvajanju titule.

Prošlogodišnji šampioni, MAD Lions, igraće protiv SK Gaminga u trećem meču dana. SK je takođe napravio promene u svom spisku tokom offseasona, dovodeći džunglera Giliusa iz raspuštenog spiska Schalke 04.

Zatvaranje drugog dana 2022 LEC Spring Split bit će Vitality vs. Fnatic. Oba tima se smatraju među najjačima u ligi, zahvaljujući offseasonu koja ih je nagradila nekim od najtraženijih talenata ne samo sa evropskog tržišta već i iz inostranstva.

Prvi meč posljednjeg dana super sedmice igra Team Vitality protiv Excela, nakon čega slijedi Misfits protiv BDS.

Posljednji, ali svakako ne manje važan, meč ove super sedmice bit će između MAD Lionsa i G2. Posljednji put su se ove dvije ekipe sukobile u play-offu ljetne polusezone prošle godine, gdje su MAD Lions ograničili svoje rivale na poraz od 3-1, što je na kraju odredilo njihov izlazak iz Svjetske borbe.

LEC 2022 Spring Split počinje 14. siječnja. Pratite sve mečeve na web stranici LoL Esports.

Podijeli sa prijateljima:

Anes Hrnjić 28-29 godina ali ko ih broji. Od malena za sva vremena gejmer iz maglovitog grada (Maglaja). Interesovanja igre, knjige, esport, iii žena (nije me uopšte prislila da napišem ovo xD)

Nema Komentara

Ostavi komentar