napisao Adi Zeljković -
Playstation VIJESTI

Sony bi mogao objaviti PlayStation VR 2 u prvom kvartalu 2023. godine, prema analitičaru IT industrije.

Ming-Chi Kuo, analitičar kompanije TF International Securities sa sjedištem u Hong Kongu, napisao je na Twiteru da vjeruje da bi uređaj mogao da počne masovnu proizvodnju kasnije ove godine sa potencijalnim lansiranjem u prvom kvartalu 2023.

„Moja poslednja provjera lanca snabdjevanja sugeriše da će nekoliko dobavljača komponenti PS VR2 započeti masovnu proizvodnju sa isporukom od oko 1,5 miliona jedinica u [drugoj polovini] 2022.“, tvrdi on.

„Sony bi ga mogao lansirati u Q1 2023, u zavisnosti od rasporeda razvoja PS VR2 naslova igara.“

On je dodao da je jedna od glavnih promjena u proizvodnji PlayStation VR-a uključivanje kamera ugrađenih u headset, nešto što prvi PlayStation VR nije imao.

Dok je originalni PSVR koristio PlayStation kameru priključenu na PS4 za praćenje kretanja glave prateći LED svijetla na slušalicama, PSVR 2 će umjesto toga imati kamere na samom aparatu.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar