napisao Luka Blažević -
TEHNOLOGIJA Zanimljivosti

Lateralna kreativa sa ostarjelom tehnologijom…….

Sebastian Staacks je programer koji se bavi petljanjem sa starom tehnologijom. Njegov blog je prepun zanimljivih stvari, poput LED kockica i automatskog navodnjavanja za njegovo dvorište. Sada je Staacks otišao na nivo gore. Kreirao je WiFi Gameboy Cartridge i sa njime zaigrao GTA V i ostale moderne naslove na Game Boyu.

“Prije par tjedana sam napravio Game Boy cartridge sa ugrađenim Wi-Fi sustavom,” napisao je Staacks. “Sada sam ga isprogramirao da streama videe i igre- u punoj rezoluciji. U 20 FPS-a. Na originalnom Game Boyu.”

Naravno, originalni Game Boy ekran nije idealan za ovaj zadatak, pogotovo kada u situaciju dođe kontrast. Još jedan razlog za ljubomoru na Staacksa je to što se uspio dočepati Pocket modela, koji ima odličan ekran.

Najveći highlight ovog projekta je GTA V jer, jednostavno WOW. GTA V na Game Boyu. Staacksov cartridge dolazi sa uputstvom za druge da sami naprave svoj cartridge, te je jedan od njegovih followera stigao do klasičnog naslova za igrati na bilo kojem komadu tehnologije.

“Sa ovim novim demoom,” piše Staacks,” većina ostalih demoa je postala nevažeća. Mogu prikazati i kontrolirati sve što se prikazuje na mojem računalu. Naravno, interface i kvaliteta slike su gotovo pa ne mogući za koristiti tako da je potrebno napraviti par nadogradnji. Također, nisam se dotakao zvuka prilikom kreacije, što je veliki propust na mojoj strani.”

Sve detalje za kreiranje Wi-Fi cartridge-a možete pronaći ovdje.

Podijeli sa prijateljima:

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Nema Komentara

Ostavi komentar