napisao Adi Zeljković -
PC VIJESTI

Fantasy igra koja je otkrivena prije pola godine sada nam je demonstrirala svoje sustave karata i proceduralnog stvaranja mapa.

Krajem ove godine na Steamu i Epic Games Storeu trebali bismo dobiti ranu verziju survival igre Nightingale. Dotična je predstavljena prošle zime, a sada je prikazala dio kojim bi se trebala isticati u moru drugih igara preživljavanja.

Naime, Nightingale će imati sistem Realm karata kojima igrač aktivira portal do drugog svijeta. Specifičnost je ta da će te karte utjecati i na atribute samog svijeta kojeg otključavaju. Primjerice, modificirat će mu meteorološke (ne)prilike, količinu resursa, vrstu okoliša, izazove i sl.

To se sve koristi povrh klasičnog sustava proceduralne generacije okoliša. Raspored stvari u svijetu uvijek će biti drugačiji, no developer poručuje da će igrači u Nightingaleu pomoću Realm karata utjecati na to kakav si svijet prizivaju.

Zaplet je u Nightingaleu taj da se igrači nađu zarobljeni na stranom terenu poslije katastrofalnog događaja koji im sruši mrežu portala za putovanje između različitih svjetova. Cilj je preživjeti i naći put natrag do čovječanstva, a u tome će nas sprječavati bića zvana Fae, među koja spadaju divovi, svojevrsni goblini i druga čudovišta.

Nightingale će se igrati iz perspektive prvog lica, a u borbi će se koristiti puške, mačevi i magija. Igra će se moći iskusiti samostalno ili kooperativno, u dijeljenom svijetu s drugim igračima. Trenutno je u razvoju za PC platformu, a u early accessu bi se trebala pojaviti tijekom 2022. godine.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar