napisao Adi Zeljković -
Nintendo VIJESTI

Nintendova hibridna konzola je preskočila Wii i Playstation na listi najprodavanijih konzola i trenutno je peta najprodavanija konzola svih vremena.

Nintendo nema gotovo nikakvih problema sa prodajom njihove konzole poslednje generacije, za razliku od konkurencije koja i dalje muku muči sa isporukom i tražnjom. U poslednjoj četvrtini prošle godine, Switch je prebacio cifru od 100 miliona prodatih jedinica širom svijeta. Konzola je prodala nešto preko 103,5 miliona primjeraka.

Do ove cifre Switch je stigao brže od PS4 i Wii, a ujedno je preskočio PS1 i Wii na listi najprodavanijih konzola svih vremena. Možda nije baš fer porediti prodaje konzola kada je gaming industrija još bila tabu tema, i današnju situaciju kada ne možemo da ispratimo sve novitete na tržištu, ali je ovo i dalje veoma važan uspijeh za konzolu.

Najviše korisnika je kupilo staru verziju Switch-a, oko 81,68 miliona aparata, Switch Lite je prodao 17,87 miliona primjeraka, a novi Switch OLED 3,99 miliona jedinica. Switch je druga Nintendo konzola koja je prešla 100 miliona, a Nintendova najbolje prodavana konzola je i dalje Nintendo DS sa 154,02 miliona.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar