PlayStation Plus
napisao Adi Zeljković -
Playstation VIJESTI

Sony je rekao da nije zabrinut zbog nedavnog pada broja PlayStation Plus pretplatnika i tvrdi da ima „velika očekivanja“ za predstojeću rekonstrukciju planiranu za ljeto.

U finansijskim rezultatima kompanije za fiskalnu 2021. godinu, Sony je prijavio ukupan broj pretplatnika PS Plus od 47,4 miliona tokom marta 2022, što je za 0,6 miliona manje u odnosu na prethodni kvartal (decembar 2021.) i za 0,2 miliona na godišnjem nivou.

Čini se da ovo predstavlja tek drugi put u osam godina da je broj pretplatnika na PlayStation Plus opao između kvartala, pri čemu je prvi pad takođe zabilježen tokom finansijske godine kompanije 2021, u prvom kvartalu.

Sony je također zabilježio blagi pad mjesečno aktivnih korisnika u martu 2022. na 106 miliona, što je za 5 miliona manje u odnosu na prethodni kvartal i 3 miliona na godišnjem nivou.

Sony kaže da su njegovi mjesečni aktivni korisnici procjenjeni na ukupan broj jedinstvenih naloga koji su igrali igrice ili koristili usluge na PlayStation Network-u tokom posljednjeg mjeseca kvartala.

Razlog za nedostatak zabrinutosti proizilazi iz toga što se uskoro približava pokretanje osvježenog Playstation Plus servisa, sa podijeljenim stepenima pretplate i pojačanom ponudom igara, uz ostale pogodnsti. Za ovo se vjeruje da će pojačati priliv Playstation igrača.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar