napisao Nenad Divljakovic -
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Svi znamo da je Microsoft u procesu kupovine Activision Blizzarda, ali šta će to značiti za World of Warcraft i sve druge igre koje Activision ima u svom vlasništvu?


Razlog što pišem ovaj tekst je zato što su ljudi iz baze fanova počeli da sumnjaju da će popularna igra biti ugašena. Baviću se samo WoW-om sada i njegovom potencijalnom sudbinom. Namerno sam upotrebio reč “potencialno” jer je moguće da će kupovina biti prekinuta zbog mogućeg monopolizma.


Microsoft ne bi bio tu gde jeste da nisu pametni. Mislim da je najmanje verovatno da će samo ugasiti igru jer ona i dalje zarađuje dosta iako beleži pad igrača. Čak i da se to desi, to ne znači da bi Warcraft igre prestale da postoje, možda bismo dobili “next-gen WoW”.


MANJA CENA PRETPLATA!


Ovo je jedna stvar koja bi verovatno svima odgovarala, a to je manja cena pretplate. Moguće je da bi čak WoW zasvršio na Xbox Game Passu i da bi ga zar 10 dolara mogli igrati uz još dosta igara. Trenutno pretplata košta 15 dolara, tako da bi bila za trećinu jeftinija, a moguće je i da proširenja ne bismo morali plaćati već bi ih Microsoft delio besplatno.


VERZIJA ZA KONZOLE!


Microsoft je već izjavio kako planira da više Activision Blizzardovih igara prebaci na konzole. Verovatno vam je poznato to da se već duži niz godinu spekulisalo hoće li WoW doći na konzole ili neće, ali sada to deluje kao totalno realna opcija. Da li će to biti ili neće, ne znamo, ali realno je očekivati.


BESPLATAN WOW!


Znam, znam. Naslov ovog dela zvuči ludo, ali nije toliko kad bolje rezmislite. WoW sad ima lošu reputaciju zbog niza loših odluka developera, ali ako bi napravili da bude besplatan, privukli bi ogroman broj igrača, a i dalje bi mogli da zarađuju na ekspanzijama i marketu. Svakako, Microsoft sigurno nije potrošio 70 milijardi da nema plan kako da vradi taj novac, tako da me ovakav potez ne bi začudio.


Jedino što možemo je da sačekamo i vidimo.

Podijeli sa prijateljima:

Nema Komentara

Ostavi komentar