napisao Adi Zeljković -
PC VIJESTI

Trebalo bi da budete u mogućnosti da nastavite igre na svom računaru tačno tamo gdje ste stali na Steam Deck-u!

Uoči lansiranja Steam Decka, Valve je detaljno predstavio novu funkciju Steamovog cloud savea koja bi trebala prenijeti vaš napredak sa vašeg Steam Decka natrag na vaš PC (ili drugi Steam Deck).

Valve je ranije govorio o ovoj intrigantnoj ideji, ali sada ima ime — Dynamic Cloud Sync. Evo kako bi to trebalo funkcionirati: kada svoj Steam Deck stavite u stanje mirovanja, Dynamic Cloud Sync će automatski prenijeti “sve izmijenjene podatke o spremanju igre” u oblak, objasnio je Valve u postu na blogu objavljenom u ponedjeljak. Na taj način možete podići svoje spremanje kada sjednete za svoj PC ili drugi uređaj sa Steam-om. Steam Deck će također automatski preuzeti ažuriranja za spremanje kada aktivirate uređaj.

Funkcija zvuči zanimljivo, a ako radi kako je reklamirano, mogla bi učiniti da se bezbroj obećanja datih od strane Steam Deck-a učini stvarnim. Besprijekorno spremanje u oblaku je nešto s čim su se rivali (poput Nintendo Switcha) borili. Uz to, Valve kaže da će programeri morati ručno da omoguće Dynamic Cloud Sync u svojim igrama, tako da će možda trebati vrijeme da ova funkcija bude dostupna na nekim od vaših omiljenih naslova, a zajamčeno je da će zahtijevati internetsku vezu. Ako Dynamic Cloud Sync nije omogućena, Steam će i dalje pratiti napredak koji ostvarite na svom Steam Deck-u.

Dynamic Cloud Sync mogla bi biti jedna od najboljih novih funkcija Steam Decka, i nadamo se da nećemo morati dugo čekati da ga sami isprobamo, budući da je lansiranje uređaja zakazano za februar. Ali ako već niste osigurali rezervaciju, možda ćete čekati još malo da se dočepate ručnog računara za igre, budući da je Valveova očekivana dostupnost narudžbi za nove rezervacije trenutno nejasna „nakon drugog kvartala 2022.“.

Podijeli sa prijateljima:

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Nema Komentara

Ostavi komentar