Tik Tok
napisao Luka Blažević -
VIJESTI Zanimljivosti

Ima preko milijardu korisnika, valjda je vrijeme dati im da nešto i igraju.

TikTok je ogroman – video-sharing aplikacija koja je izričito popularna u mlađoj demografiji ima preko milijardu aktivnih korisnika te će ove godine zaraditi preko $11 milijardi dolara. Aplikacija je u vlasništvu ByteDance, kineske kompanije koja je nakon osnivanja 2016. godine prošla kroz re-branding te izišla na svjetsko tržište u 2017. Od tada je eksplodirala u popularnosti te na neke dane parira Google-u po broju aktivnih korisnika.

Sada ByteDance gleda graditi na TikToku i jedan od glavnih ciljeva im je ulazak u gaming. Prema prvom izvješću iz Reutersa TikTok testira svoje igre na vijetnamskom tržištu te do kraja godine planira izaći na sva tržišta u jugoistočnoj Aziji. Kineski TikTokeri mogu igrati igre na platformi već neko vrijeme.

TikTok već ima par izoliranih igara koje plutaju internetom: Zynga Disco Loco 3D je prva HTML5 igra koja je napravljena za platformu. “Vidimo ogromni potencijal za primitak novih korisnika kroz TikTokove masivne i odlične opcije,” rekao je Bernard Kim, tadašnji predsjednik za PR. “Zynga ima bogatu povijest kreiranja igara koje upotrebljavaju platformin user experience i donosi svježe i zabavne koncepte koje odjekuju sa igračima gdje god i kad god se nalazili.”

Podijeli sa prijateljima:

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Nema Komentara

Ostavi komentar