napisao Luka Blažević -
VIJESTI Zanimljivosti

Lets Go! Baby! Friends World je vrlo čudan browser MMO koji nas vraća u doba chatroom igara….

Ja sam beba i pokušavam pronaći ključ za tatinu sobu. Ne postoje nikakvi hintovi niti pomagala koja će mi reći gdje se ključ nalazi, dok pakleno-crvena dimenzija oko tatine sobe nije baš baby friendly. Gledam prema drugim bebama oko sebe, skužim da idu u jednom smjeru i odlučim ih pratiti. Jedna beba me vodi do skrivene sobe koja je puna zasljepljujućeg bijelog svijetla – dok me druga beba gleda kako padam sa potrganog hodnika koji vodi do tatine sobe. Ovdje očito nema prijatelja. Ovdje su samo bebe.

Igramo Lets Go! Baby! Friends World, shared-world multiplayer igru koja je napravljena u samo četiri dana. Njezin ponosni roditelj je indie developer Feverdream Johnny koji je poznat po bizarnom platformeru Peeb’s Adventures i po njegovom lo-rez radu sa Haunted PS1 zajednicom. Vrlo uvjerljiva fikcija LGBFW-a je da je jednom davno bio popularan baby-sim iz 2001. godine i da je misteriozno propao u nepoznatost, sve dok se nedavno nije počeo vraćati u krugovim hobijista.

U najosnovnijem smislu LGBFW je igra koja ima jedan od najneprijateljskih user experience-a. Ne postoji nikakav tutorial, nema nikakvog NPC-a koji će vas gurnuti u pravome smjeru. Feverdream Johnny poručuje da mu je to oduvijek bio cilj jer ima fascinaciju sa odvratnim user experience projektima.

Prava magija LGBFW je u bizarnom postojanju kao kvazi-ARG igra koja ostavlja vlastitoj zajednici da otkriju sve misterije koje im igra pruža. Kroz par videa i komentara sa itch.io saznajemo da je naša dužnost kao beba provaliti u tatinu sobu i summonati tatu. Nakon svega ostao sam sa samo jednom ekspresijom: “Ke?”

Server podržava do 100 igrača: u prvom tjednu je bilo i do 96 bebi u jednom trenutku, dok u posljednjem Patreon videu Johnny tvrdi da je kroz server prošlo 15,000 dementnih beba. Dok je inicijalni val igrača stigao sa Johnny-evog vlastitog networka, poslije je broj igrača otišao na mlađe uzraste, gdje je Johnny recordao 12-godišnjake kako se zezaju sa ekipom.

Sve u svemu, jedno jako trippy iskustvo i nisam siguran kroz što sam točno prošao.

Podijeli sa prijateljima:

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Nema Komentara

Ostavi komentar