napisao Anes Hrnjic -
Besplatne igre Zanimljivosti

Igra je zasnovana na nadolazećem filmu Notre-Dame on Fire, koji izlazi u martu.

Ubisoft je najavio partnerstvo sa kompanijom Pathe kako bi kreirao VR igru inspirisanu nadolazećim filmom “Notre-Dame on Fire” režisera Jean-Jacquesa Annauda.

Variety opisuje igru kao “jednosatno iskustvo”. Igrači će preuzeti ulogu pripadnika pariške vatrogasne brigade 15. aprila 2019. godine, u noći kada je kultna katedrala zapaljena.

“Kao i svaka escape igra, to je pitanje zagonetki i saradnje sa saigračima”, rekla je izvršna direktorica Ubisofta Deborah Papiernik. “Ideja je da prođete kroz katedralu kako biste pronašli relikvije i borili se protiv požara, jer morate spasiti Notre Dame [prije nego što sat istekne].”

Notre-Dame on Fire, što je naziv filma i igre, biće objavljeni u martu.

Ubisoft, koji je baziran na Parizu, uložio je više od 500.000 dolara za rekonstrukciju i učinio Assassin’s Creed Unity besplatnim na ograničeno vrijeme u čast katedrale. Kompanija je takođe pomogla u naporima za obnovu tako što je onima koji imaju zadatak da obnove crkvu omogućili pristup njenim detaljnim modelima Notre Dame iz Assassin’s Creed Unity.

Napori obnove su se do sada pokazali uspješnim, a katedrala Notre Dame bi trebala biti ponovo otvorena 2024.

Podijeli sa prijateljima:

Anes Hrnjić 28-29 godina ali ko ih broji. Od malena za sva vremena gejmer iz maglovitog grada (Maglaja). Interesovanja igre, knjige, esport, iii žena (nije me uopšte prislila da napišem ovo xD)

Nema Komentara

Ostavi komentar