napisao Anes Hrnjic -
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

“Mislim da možemo sa sigurnošću reći da nikada ne možemo reći nikad.”

Kreativni direktor Uncharted Shaun Escayg nagovijestio je da bi programeri Naughty Doga željeli napraviti još jedan nastavak u blockbuster serijalu, rekavši da je to “svijet kojeg želimo vidjeti više”.

U sklopu intervjua za GamesRadar, Escayg je ponudio fanovima blagu nadu da bi možda moglo biti još toga iz Uncharted franšize kada je govorio o svojim razmišljanjima o ovoj temi.

„Mislim da sa sigurnošću možemo reći da nikada ne možemo reći nikad. Da. Uncharted je franšiza koju volimo – koju studio voli. Ja volim, i volim [Uncharted: The Lost Legacy režiser Kurt Margenau]. To je svijet koji želimo. da vidim više. Tako da to sigurno mogu reći”, objasnio je Escayg.

Iako kreativni direktor nije otkrio nikakve studijske tajne, i sigurno nije potvrdio da je nova Uncharted igra na putu, njegovi komentari će natjerati fanove Uncharteda da se nadaju da postoji šansa da se serija vrati nakon remastera.

Nedavni izvještaji ukazuju da je Days Gone studio Sony Bend u jednom trenutku radio na novom Uncharted projektu, a prije toga su kružile glasine o novom ulasku u seriju. Ostaje nepoznato da li su ti projekti o kojima se pričalo nastavljeni.

Prošle Uncharted igre nastavljaju da stižu u novim cloud-ovima, međutim – Uncharted: Legacy of Thieves Collection, koja uključuje remastere za Uncharted 4: A Thief’s End, i Uncharted: The Lost Legacy.

Igra uključuje niz grafičkih ažuriranja, uključujući način rada Fidelity, koji omogućava obožavateljima da igraju igru ​​na 4k displeju pri 30 FPS, zakrpu sa povećanom brzinom kadrova koja omogućava PS4 verzijama igre da ciljaju 60 FPS, i Performance+ način rada, koji cilja 120 FPS u rezoluciji 108p.

Iako bi Legacy of Thieves mogao biti sljedeći Uncharted remaster koji će biti objavljen, to nije jedini sadržaj na temu Nathana Drakea u pripremi. Sljedećeg mjeseca će u bioskop biti prikazan Sonyjev film Uncharted: The Movie, u kojem glume Tom Holland (Nathan Drake) i Mark Wahlberg (Victor Sullivan).

Za više informacija o Unchartedu, svakako posjetite nas portal www.respawn.ba

Podijeli sa prijateljima:

Anes Hrnjić 28-29 godina ali ko ih broji. Od malena za sva vremena gejmer iz maglovitog grada (Maglaja). Interesovanja igre, knjige, esport, iii žena (nije me uopšte prislila da napišem ovo xD)

Nema Komentara

Ostavi komentar