napisao Luka Blažević -
TEHNOLOGIJA

Laptopi u narednoj godini će biti nešto posebno……

Nvidia završava posljednje detalje za svoju najbržu grafičku karticu za laptope, ikad. RTX 3080 Ti biti će otkrivena na CES sljedeći tjedan. Ukoliko lovite laptop koji će posramiti podosta stolnih računala, onda je 3080 Ti kartica za vas.

Kruže glasine da je RTX 3080 Ti bazirana na novom GPU, imena GA103. Iako sistemski detalji se moraju uzeti sa žličicom soli, otkrivenih 58 SM-ova do 7424 CUDA i clock speedom do 1395 MHz su vrlo specifične informacije. GPU sadrži 16GB GDDR6 video memorije koji su clockani na 16 Gbps. Ovo su zaista desktop class specifikacije i ovisno o tome kako kartica balansira svoje temperature i hlađenje, šansa je da će čak biti brža od desktop varijante 3070 Ti.

Sav taj performance jesti će puno snage. Prema izvorima, kartica će tražiti čak i do 175W, ovisno o konfiguraciji sistema. Budući da možemo očekivati da će GPU biti uparen sa dvanaestom generacijom Intel procesora ili petom generacijom AMD procesora, novi gaming laptopi će vrlo vjerojatno biti ogromni i proizvoditi će dosta zvuka.

Veliki broj proizvođača će predstaviti svoje nove laptope na CES, tako da ukoliko ste u potrazi za novim gaming laptopom definitivno popratite sajam.

Podijeli sa prijateljima:

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Nema Komentara

Ostavi komentar