napisao Anes Hrnjic -
PC videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Znate li šta je steam deck, i hoće li ova konzola ispuniti očekivanja..

Nakon malog kašnjenja krajem prošle godine, Steam Deck je skoro pred nama, a Valve sada potvrđuje da će njegov dugo očekivani prenosivi računar za igre početi isporuku 28. februara.

S obzirom na proizvodna ograničenja koja nastavljaju da opterećuju tehnološku industriju usred tekuće pandemije koronavirusa, Valve će širiti Steam Deck – kao što je potvrdio kada je njegov sistem rezervacija otvoren prošlog jula – i tokom 2022. i dalje.

Kao takav, samo će ograničen broj Steam Deckova početi da se kreće širom svijeta 28. februara, a Valve sada upozorava one nosioce rezervacija na početku reda da očekuju svoje e-poruke porudžbine od 25. februara.

Oni koji prime e-poštu imat će 72 sata od njenog prijema da kupe Steam Deck; svako ko ne osigura svoju porudžbinu u tom roku izgubit će svoje mjesto u redu, a rezervacija se zatim pušta sljedećoj osobi u redu.

Valve kaže da će slati više grupa e-pošte nakon početnog talasa na sedmičnoj bazi.

Posljednjih sedmica, naravno, došlo je do naleta vijesti o Steam Decku dok se Valve priprema za lansiranje svojih prvih jedinica u divljinu. Prošle sedmice je, na primjer, kompanija učitala svoju početnu seriju igara s kompatibilnošću u Steam bazu podataka – sa svim osim pet testiranih koje su se pokazale da se mogu igrati (u većoj ili manjoj mjeri) na platformi – a također smo imali potvrdu da Podržaće se Easy Anti-Cheat i Dynamic Cloud Sync, a to omogućava neometani prenos datoteka za čuvanje između PC-a i Steam Deck-a.

Valve takođe napominje da će jedinice za štampu uskoro biti poslate, pa očekujte da će se početna pretpregledna pokrivenost i utisci o dugo očekivanoj mašini pojaviti na mreži u bliskoj budućnosti.

Podijeli sa prijateljima:

Anes Hrnjić 28-29 godina ali ko ih broji. Od malena za sva vremena gejmer iz maglovitog grada (Maglaja). Interesovanja igre, knjige, esport, iii žena (nije me uopšte prislila da napišem ovo xD)

Nema Komentara

Ostavi komentar