Prijavi se

Registruj se

Abondoned programeri odgovaraju na glasine o otkazivanju igre

Šta se za ime Kojime dešava?

Nakon glasina da je PS5 ekskluziva Abandoned napuštena, programer Blue Box Game Studio objavio je izjavu kojom se bavi zabrinutošću. U saopštenju, koje je jučer uveče objavljeno na Tviteru, stoji:

“U posljednje vrijeme smo bombardirani zahtjevima i pitanjima u vezi sa razvojnim statusom za Abandoned. Što se tiče najnovijih glasina o otkazivanju Abandoned-a, naš odgovor na ovo je da su te glasine lažne.
„Radimo na otkrivanju putem aplikacije Realtime Experience i online kanala zajedno sa Prologom igre. Oni su prvobitno bili planirani za Q1 2022, ali, nažalost, još nismo spremni jer smo potcijenili našu mapu razvoja.„Stoga smo odgodili otkrivanje i objavljivanje za Abandoned: Prologue. Izdaćemo Abandoned: Prologue kada bude stabilan, dobar i spreman. “Svjesni smo vaše frustracije i duboko, iskreno se izvinjavamo zbog ovoga. Nastavit ćemo raditi na igri, a obavijestit ćemo vas kada budemo spremni.”

Blue Box se potom ponovo izvinio.

Ova poruka razvojnog tima Abandoned prati izvještaje da je Blue Box izbrisao različite tvitove o igri, uključujući one koji se odnose na nadolazeću demo verziju.

Pored toga, muzičar koji je proveo 50-60 sati radeći na muzici za Abandoned je izrazio svoju frustraciju studiom, tvrdeći da su primili bezbroj e-mailova od Blue Boxa u kojima se izvinjava zbog kašnjenja.

Mnogi sada, razumljivo, dovode u pitanje cjelokupno postojanje igre. Neki fanovi su se zapitali da li je sve ovo neka vrlo zamršena prevara. Valjda će vrijeme pokazati… na kraju.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.