Prijavi se

Registruj se

Activision Blizzard traži vaše mišljenje o NFT-u u igrama

Koliko ste zainteresovani za sljedeće nove/buduće trendove u igrama?

YouGov je objavio tokom vikenda da je Activision Blizzard – koji je u procesu kupovine od strane Microsofta – pitao igrače koliko su “zainteresovani” za buduće trendove u igrama.

Među standardnim inovacijama u industriji igara, kao što su VR i AR, AI, cross-platform igranje i usluge pretplate, kompanije je također tražila stavove igrača o kontroverznijim temama kao što su metaverse, kriptovalute, NFT i NFTS.

Naravno, Activision nije jedina kompanija koja se bavi NFT-ovima. Prošle sedmice, producent Sega-e Masayoshi Kikuchi je kazao: “Prirodno je da će budućnost igara biti proširenje na nova područja kao što su igre u oblaku i NFT”. Ostale kompanije zainteresovane za NFT su Square Enix, Konami i Ubisoft.

Međutim, ne dijele sve kompanije isto mišljenje. Platinum Games – studio koji stoji iza naslova poput Bayonetta, Nier: Automata i Babylon’s Fall – podijelio je vlastitu perspektivu po tom pitanju, nazivajući širenje kontroverzne tehnologije “frustrirajućim”, s obzirom na to da “ne nudi nikakav pozitivan utjecaj na kreatore ili korisnika u bilo kom smislu“.

Kakvo je vaše mišljenje o NFT sistemima? Da li biste voljeli da vidite tu tehnologiju u video igrama?

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.