Prijavi se

Registruj se

Activision se bori protiv cheatera u igri Call of Duty oduzimajući im oružje

Kompanija Activision se bori protiv cheatera u igri Call of Duty na inovativan način tako što im doslovno oduzima oružje.

Kada Ricochet anti-cheat sistem otkrije nekog gamera koji krši pravila, oduzima mu oružje, a time i dostojanstvo. Cheateri se u tom slučaju ne mogu braniti ni pesnicama.

“Ne očekujemo da će se mnogo klipova ovih situacija pojaviti online, no vidjeli smo sistem u akciji, a reakcije cheatera su neprocjenjive”, navodi se u blogu Ricochet tima. U blogu je objavljen i kratki klip koji prikazuje susret korektnog gamera sa bespomoćnim cheaterom.

Mjera Disarm je jedna od nekoliko koje Ricochet poduzima protiv Cheatera.

“Kada se otkrije cheater, kaznimo ga nečim iz naše ‘kutije alata’ ili svim ukoliko to želimo, a u međuvremenu analiziramo podatke mašine s koje se vara. Naša misija je da se borimo protiv varanja, a postoji i ‘tajna’ misija nerviranja cheatera što je više moguće”, dodaje se u blogu.

Među mjerama Ricocheta je Damage Shield koji smanjuje štetu kod poštenih gamera.

“Ako vas neko pogađa, a vaša energija sporo opada, onda znajte da se s druge strane vjerovatno nalazi cheater”, poručio je Ricochet tim.

Jedna od mjera je i Cloaking koja omogućava gamerima da postanu nevidljivi kada ih “napadnu” cheateri.

Iz Activisiona tvrde da je anti-cheat sistem utjecao na značajno smanjenje cheatera, ali da borba “mačke i miša” i dalje traje jer cheateri uvijek traže nove načine za varanje.

Od kraja aprila Activision je banovao više od 180.000 gamera iz igre Call of Duty: Vanguard i Call od Duty: Warzone.

Ricochet sistem će se koristiti i u novoj interpretaciji igre Modern Warfare II koja stiže ove godine.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.