Prijavi se

Registruj se

Atari 50: The Anniversary Celebration donosi kolekciju od 90 igara sa šest Atarijevih platformi

Povodom 50 godina postojanja kompanije Atari dobit ćemo veliku kolekciju njihovih igara za moderne platforme, s intervjuima i arhivskim materijalima koji pričaju priču o jednoj od najvažnijih gaming kompanija u historiji gaminga.

Kompanija Atari ove sedmice je proslavila pola stoljeća postojanja i premda se više ne bave proizvodnjom novih igara, tim povodom stiže nam kolekcija koja će nas provesti kroz historiju jedne od prvih uspješnih firmi u gaming industriji.

Atari 50: The Anniversary Celebration zamišljen je kao interaktivno putovanje kroz 50 godina Atarija. Bit će to kolekcija od 90 igara sa šest Atarijevih platformi – 2600, 5200, 7800, Atari 8-bit računala, Lynxa i Jaguara. Igre će biti poredane na vremenskoj crti te će biti popraćene zanimljivim činjenicama iz historije, intervjuima s bivšim zaposlenicima Atarija, i sl.

Nemamo još kompletan popis igara u kolekciji, no najveći fanovi Atarija već znaju šta očekivati. Prvi put će tako igre s Atari Lynx i Jaguar konzola biti dostupne na modernim platformama, a u katalogu će se naći i šest remasteriziranih Atari hitova. To su: Swordquest AirWorld, Haunted Houses, VCTR-SCTR, Neo Breakout, Quadratank i Yars’ Revenge Reimagened.

Atari 50: The Anniversary Celebration najavljen je za PC, PS4, PS5, XBO, XS i Switch. Kolekcija će se u prodaji pojaviti tokom 11. mjeseca 2022. godine po cijeni od 39,99 eura.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.