Prijavi se

Registruj se

Cave Story je postala roguelike igra

U zraku se osjeti sudbina.

Daisuke “Pixel” Amaya, kreator originalne Cave Story igre radio je na projektu pet godina prije nego ju je poslao na tržište kao freeware 2004 godine. Igra koja je vrlo šarmantna, teška i imaginativna Metroidvania-style avantura je od tada postala nekakva vrsta kamena temeljca za sve indie projekte: dokaz koliko puno jedna osoba može napraviti ukoliko uloži dovoljno truda, vremena i volje.

Struktura Cave Story-a je jedna od njezinih prednosti: prikazuje pet estetički i mehanički različitih okolina zajedno sa različitim hubovima i mini-zonama. Ovo nije prvi pokušaj remixa igre, no ovoga puta grupa developera uzela je igru i pretvorila je u roguelike iskustvo.

Imena Doukutsu Randamu ovaj Cave Story roguelike je besplatan, kao i originalna igra te ima 23 različita layout-a i levela, gdje svaki level dolazi sa “vlastitom generacijom i smicalicama!” Svaki run ima deset layer-a kroz koje se spuštate, te na svaka dva layer-a spawna se boss.

Roguelike ne samo da remixa originalnu igru, već dodaje i nove iteme, mehanike i originalnu glazbu. Možete ručno upisivati seed-ove kako bi napravili specifične izazove te postoji 20 različitih likova koji dolaze sa vlastitim unikatnim moćima. Definitivno vrijedi probati!

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Luka Blažević

Urednik

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.