Prijavi se

Registruj se

CITIES: SKYLINE MODDER UHVAĆEN DA JE STAVLJAO MALICIOZNI KOD U SVOJE MODOVE

Valve ga je banao po hitnom postupku i maknuo neke modove sa Steam Workshop-a.

Ukoliko ste koristili Cities: Skyline modove koje je kreirao korisnik modder imena Chaos ili Holy Water bilo bi dobro da ih maknete, upravo onako kako je opisano u ovom Reddit postu.

Chaos je uploada-o redizajniranu verziju Harmony (patching library originalno napravljen za RimWorld, a sada se koristi kao go-to framework za par igara), nakon čega je redizajnirao verzije drugih modova kao što su Network Extensions i Traffic Manager za koji je potrebno imati isntaliran redizajnirani Harmony framework. Ovdje su počeli problemi.

Ukoliko ste imali instalirane Chaosove modove, jedan od njih bi prikazao fake error message ukoliko bi detektirao da imate instaliranu originalnu verziju Harmony-a. Sa time bi vas poticao da instalirate redizajniranu verziju Harmony frameworka. Taj mod sadrži automatski updater koji, ukoliko bude pokrenut sa administratorskim ovlastima, mogao bi se remotely koristiti da na vaše računalo instalira “keyloggere, viruse, bitcoin minere – što god bi Chaos poželio”.

Mod je također blokirao pristup Steam ID-evima koji pripadaju ostalim modderima, poznatim community memberima te zaposlenicima Colossal Ordera, studija koji je napravio Cities: Skyline. Ovo je navodno bio defenzivni mehanizam kako se kod ne bi mogao istraživati. “Ovo mu je omogućilo da instalira cryptolockere na zahvaćena računala, napravi botnet ili da rudari kriptovalute,” rekao je izvor.

Valve je bannao Chaosa sa Steama nakon što je isto pokušao doxxati pripadnike Cities: Skyline zajednice, no ubrzo se vratio pod imenom Holy Water. Taj account je ubrzo bannan i par njegovih modova su maknuti sa Steam Workshop liste.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Luka Blažević

Urednik

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.