Prijavi se

Registruj se

E3 2022 je otkazan, ali bi se mogao vratiti sljedeće godine

I pored mogućnosti da se najveća konvencija u gaming industriji održi online, organizoraati su ipak odlučili da se otkaže.

The Entertainment Software Association (ESA), koja je organizator E3 konvencije, službeno je potvrdila da je E3 2022 otkazan.

U januaru je ESA objavila da će E3 biti samo online događaj, navodeći zabrinutost zbog “COVID-19 virusa”. Prema sinoćnjem saopštenju, ESA je kazala da će se E3 vratiti 2023. godine. Udruženje je dodalo da će “svu svoju energiju i resurse posvetiti pružanju revitaliziranog fizičkog i digitalnog E3 iskustva sljedećeg ljeta”.

Organizacija je saopštila da želi da “osigura da revitalizovana izložba postavi novi standard za događaje u hibridnoj industriji”. Sljedeće godine E3 će biti predstavljen “fanovima širom svijeta uživo iz Los Angelesa”, saopštila je ESA.

E3 2021 se održao online, i uprkos nekim problemima, događaj je doživio najavu mnoštva vijesti. Iako je E3 dugo bio ogromna i utjecajna konvencija, u posljednjoj deceniji, kompanije su se sve više prebacile na rad po svom rasporedu.

Pandemija, koja je primorala mnoge kompanije da nauče da organizuju virtuelne događaje, samo je pogoršala trend.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.