Prijavi se

Registruj se

FORSPOKEN ĆE POSJEDOVATI MIKROTRANSAKCIJE

Odbor za rangiranje igara je dao igri ocjenu M, što vjerovatno predstavlja mikrotransakcije.

ESRB je zvanično ocijenio Forspoken kao ”M for mature audiences”, zbog oštrog jezika i nasilja koji su prisutni u igri. Forspoken je počeo kao Project Athia, a akcioni RPG je jedna od prvih igara koju je Sony predstavio za PS5.

Međutim, ova ocjena nam je otkrila i još jednu stvar koju su developeri zaboravili da spomenu. Forspoken će sadržati i mikrotransakcije u igri. Iako mikrotransakcije nisu novitet u akcionim rpg naslovima, ova vijest je definitivno novost za igrače.

Igra izlazi na PS5 i PC 24. maja ove godine, a upravljate ženom poznatom kao Fej, koja je teleportovana u fantastičan svijet i mora da nađe put nazad kroz mnoge izazove. Fej posjeduje i posebne magične sposobnosti koje će vam pomoći u borbi sa stvorenjima poput zombija i ljudi. Nema sumnje da igra sa grafičke strane izgleda izvanredno, ali skrivanje informacija o mikrotransakcijama ozbiljno kvari inicijalni utisak.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.