Prijavi se

Registruj se

GOOGLE TESTIRA WINDOWS APP KOJI VAM DOPUŠTA DA IGRATE ANDROID IGRE NA PC-U

Aplikacija je trenutno dostupna samo u Hong Kongu, Taiwanu i Južnoj Koreji, no planovi su da beta stigne i u ostale države kasnije ove godine.

Google Play aplikacije dolaze na računala zahvaljujući Windows standalone aplikaciji, Google Play Games. Kompanije je trenutno pustila beta verziju u Hong Kongu, Južnoj Koreji te Taiwanu i planira dolazak aplikacije u ostale države.

Do sada jedini način da pokrenete Android aplikaciju na Windowsu je bilo putem Bluestacks emulatora ili Windows Subsystem for Android putem Amazon Appstore-a.

Što se tiče druge opcije dugo se postavljalo pitanje zašto je Microsoft odlučio surađivati sa Amazonom, umjesto da su napravili kolaboraciju direktno sa Google-om. Izvori tvrde da je potez bio od “iznimnog profita” za korisnike i da je branširanje u smjeru Amazona napravljen isključivo zbog “izbora i poštenja”. Naravno, više imamo osjećaj da je potez napravljen zbog žestokog, ponekad i krvoločnog rivalstva koje Microsoft dijeli sa Google-om. No, ne možemo upirati prstom dok nemamo dokaze.

Što se tiče kompatibilnosti i jačine mašine koja je potrebna da se aplikacija pokrene, dobili smo detalje:

  • Windows 10 (v2004)
  • Solid state drive (SSD)
  • 20 GB of available storage space
  • Gaming-class GPU
  • 8 logičkih CPU jezgri
  • 8 GB RAM-a
  • Windows admin account
  • Hardware virtualizacija mora biti upaljena

Cijeli plan izgleda vrlo dobro osmišljen i jedva čekamo vrijeme kada se nećemo morati prijavljivati u Amazon ili skidati emulator samo da bi smo igrali mobilnu igru na računalu. Yay za Google!

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Luka Blažević

Urednik

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, igra i najvažnije, živcira Adija.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.