Prijavi se

Registruj se

GTA 6 ĆE BITI SINGPLE-PLAYER ISKUSTVO, KAŽE TAKE-TWO

Nadolazeći Grand Theft Auto VI neće zanemariti Rockstarove korijene za jednog igrača, navodi matična kompanija studija Take-Two Interactive.

Rockstar je prošle sedmice konačno potvrdio da je potpuno nova Grand Theft Auto igra u razvoju i da je rad na dugo očekivanom naslovu “uveliko u toku”. Iako je programer obećao da će podijeliti više kada bude spreman, fanovi već dijele svoje nade i snove za nastavak. Dovraga, radili su godinama prije nego što je utakmica i najavljena, da budemo pošteni.

Čini se da je jedna briga koju fanovi imaju oko GTA VI, više od bilo čega drugog, jeste koliko će iskustva za jednog igrača biti žrtvovano da bi se iskoristilo više funkcija za više igrača i usluge uživo?

Morate samo pogledati Grand Theft Auto Online, koji je ostao prioritet za Rockstar otkako je lansiran 2013. Igra za više igrača i dalje donosi smiješan novac i dugo je bila u fokusu studija sa stalnim protokom ažuriranja i novih sadržaj – sve naizgled na račun svake nove GTA akcije za jednog igrača.

Možete razumjeti, dakle, zašto bi neki fanovi mogli pretpostaviti da bi Rockstar i Take-Two htjeli pronaći način da nakaleme GTA Online uspjeh na GTA VI. Ali kako se ispostavilo, vjerovatno ne moramo da brinemo.

Tokom nedavnog izvještaja kompanije o prihodima, izvršni direktor Take-Two Strauss Zelnick uvjeravao je investitore da još uvijek vjeruje u moć igara za jednog igrača i zna da je to ono po čemu je Rockstar poznat i voljen.

Da li im uopšte treba vjerovati? Pišite nam u komentarima!

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.