Prijavi se

Registruj se

Intel je prikazao svoju prvu Arc grafičku karticu koja dolazi na ljeto 2022 godine

Kompanija je konačno prikazala Arc grafičke kartice za desktop računare zajedno sa informacijom da dolaze na ljeto 2022.

Intelovi Arc GPU-ovi debitovali su danas za laptope, ali kompanija nije zaboravila ni svoj dugo očekivani ponovni ulazak u svijet desktop grafičkih kartica: kompanija je konačno prikazala Arc grafičke kartice za desktop računare zajedno sa informacijom da dolaze na ljeto 2022.

Kompanija ne nudi previše detalja o desktop Arc karticama osim brzog uvida u sam hardver, iako će vjerovatno više detalja stići prije ljeta. Video pokazuje da Arc kartica ima dizajn sa dva ventilatora, zajedno sa jednim HDMI portom i tri DisplayPort porta sa strane, iako nije jasno koje su specifikacije za te portove samo zbog izgleda.

Nažalost, Arc grafička kartica za desktop računare će biti “ograničeno izdanje”. Međutim, nije jasno da li to znači da će kompanija imati ograničenu zalihu kartica kada lansiraju ovog ljeta ili je to naziv za svoje interne GPU-ove (slično brendu Nvidijinog Founder’s Edition).

Desktop Arc GPU-ovi neće biti jedini Arc proizvodi koji će stići ovog ljeta: Intelovi moćniji Arc 5 i Arc 7 GPU-ovi za laptope, kao i XeSS AI, također bi trebalo da stignu ovog ljeta.

Respawn.ba je osnovan 2020. Godine sa ciljem da dovede gaming i IT u srca svih ljudi na balkanskim prostorima. Od tada trudimo se sa našim tekstovima, videima, recenzijama i kolumnama držati Vas informirane sa najnovijim vijestima iz čitavog svijeta!

Sada nam treba Vaša pomoć. Ukoliko nam želite pomoći na našem putu da Vas sve držimo informiranima, možete donirati i pomoći nam pri uzdržavanju stranice, servera i hostinga. Donacije nisu potrebne i mi ćemo svakako se truditi nastaviti raditi istim tempom i još boljom uslugom, no svaka pomoć, ma kako god bila mala, biti će vrlo cijenjena.

Adi Zeljković

Glavni Urednik

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Preporučujemo

Diskusija

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici.
Prijavi se ili Registriraj i ostavi svoj komentar.

Kolačiće i druge tehnologije koristimo kako bismo unaprijedili našu stranicu.